Hvordan får du succes med dit projekt?

AlfaNordic har i mere end 10 år arbejdet med projekter i life science-industrien, og har gennem dette arbejde identificeret en række problemstillinger, der ofte resulterer i forsinkelser eller budgetoverskridelser, hvorfor vi har udviklet Projekt Due Diligence.
Project Due Diligence er en rådgivningsydelse med fokus på at sikre at de basale forudsætninger for at dit projekt holder og at den rigtige fordeling af ressourcer og ledelsesfokus med videre, er understøttende for projektets fremdrift.

Læs mere >>

Hvor der er vilje, er der vej

Da Saad Nisar blev færdig som farmaceut i august 2016, kom han ud til et arbejdsmarked, der var i røre pga. massefyringer i industrien, en ny apotekerlov og nedskæringer og omstruktureringer ude i de enkelte apoteker, men Saad blev trods alt, straks tilbudt et job på et apotek, hvor han havde været studentermedhjælper. Han gjorde med det samme apotekeren opmærksom på, at hans ambitioner lå i den farmaceutiske industri, og at han havde i sinde at søge efter stillinger der, men fik alligevel jobbet.

Læs mere >>

AlfaNordic og datterselskabet A-consult oplever stigende efterspørgsel på rådgivning om medicinsk cannabis

Siden den danske forsøgsordning med medicinsk cannabis trådte i kraft ved årsskiftet, har området været i rivende udvikling og vækker opmærksomhed hos både pressen, investorer og myndigheder samt selvfølgelig hos patienterne. Der er mange virksomheder, der gerne vil bidrage til at dække behovet for medicinsk cannabis til behandling af alvorligt syge patienter.

Læs mere >>

Mr. Education fylder 60 år

I 2011, i en alder af 53, bliver Christian Ilsøe tilbudt at købe sig ind i AlfaNordic. Han har aldrig været selvstændig før. Christian har over 25 års erfaring i den farmaceutiske industri, i faglige stillinger og lederstillinger. Han har blandt andet været 21 år i Novo Nordisk koncernen og desuden siddet som administrerende direktør i DS Certificering.

Læs mere >>

Så spørger jeg dig, hvordan din strand ser ud

Rasmus Kriegel har en baggrund som farmaceut. Han blev udlært i 2002 og arbejdede efter endt uddannelse på Rådhusapoteket i Lyngby. Her udviklede han et bredt kendskab til lægemidler og fik stiftet bekendtskab med salg; Det gode salg, som handler om at gå i dialog med kunderne for at spore sig ind på deres virkelige behov og give dem det helt rigtige med hjem. Rasmus udviklede allerede her en god forståelse for, hvordan man imødekommer et behov på trods af, at kunderne ikke altid selv er bevidste om, hvad der kan være løsningen på deres udfordringer.

Læs mere >>

Stof der virker – med inspiration fra ulvene

Preben Werther er lige blevet 66 år. Det kan man ikke se på ham, men der er altså løbet en del vand i åen, som han siger. Han kommunikerer visuelt. Det giver meget mere mening for ham. Han taler et billedligt, farverigt sprog, så det er til at forstå. Han har en tung militær baggrund som officer igen-nem 25 år med al den tillægstræning og uddannelse, der hører til. Der er uddannet under 400 jægersoldater siden 1961. Preben er nummer 197. Han har selv været igennem det hele, og har efter-følgende haft ansvaret for at uddanne mange. Over en periode på 12 år har han været det, der hedder Commanding Officer Training Wing.

Læs mere >>

Ultimativ vilje

Hvis man skal sætte et mærkat på Henrik Bjørn Linnemann, så rammer forandringsspecialist ret præcist. I anledning af hans 50-års fødselsdag, fortæller han her om vejen frem til der, hvor han er i dag som senior partner i AlfaNordic A/S.

Læs mere >>

Pharma Academy

GMP Production Professional – En helt ny uddannelse hos AlfaNordic, der giver en unik medarbejder til en unik virksomhed. Frank Winther-Hinge, som har ansvaret for at tilrettelægge uddannelsesforløbet, forklarer her i detaljer om det.

Læs mere >>

AlfaNordics Skræddersyede Kurser

Helt overordnet, er det en del af AlfaNordics strategi at være en vidensvirksomhed, og et naturligt afsæt i det er at undervise kund-erne. Der er i branchen krav til og et ønske om konstant efteruddannelse, så der er en stigende efterspørgsel. Det at kunne give undervisning på et højt fagligt niveau er noget, som virkelig ligger AlfaNordic på sinde. Undervisningen er altid stærkt knyt-tet til den praktiske måde, man arbejder på inden for GMP, så det ikke alene bliver en teoretisk gennemgang af paragraffer.
Christian Ilsøe, som selv underviser for AlfaNordic, fortæller her om tankerne bag de virksomhedstilpassede kurser hos AlfaNordic.

Læs mere >>

Projekt: Uddannelsesvidenskab

Trine og Simone kommer fra uddannelsesvidenskab på Århus Universitet, København. Det var en kontakt gennem Simones onkel, Preben Werther, som er ekstern konsulent for AlfaNordic og ejer af Wolfway, der fik de to til at få øjnene op for, at AlfaNordic kunne være et sted, hvor det var muligt for dem at lave deres bachelorprojekt.

På en uddannelsesdag i november 2015 fik de indblik i AlfaNordics koncept, og de blev enige om, det kunne være enormt spændende at lave et projekt. Medio april, da de var godt på vej med deres projekt, blev de interviewet til AlfaNordic Magazine.

Læs mere >>

Interview: Paul Orlien, Director QA/QC

Paul Orlien har gået på farmaceutisk højskole og er lederuddannet. Hans speciale er oprindeligt analytisk kemi, og derfor startede hans også sin karriere i en projektstilling hos Leo Pharma, hvor han lavede metodeudvikling til forskerne. Derefter røg han ind i tabletproduktion, som han beskæftigede sig en del år med hos bl.a. Lundbeck.

Læs mere >>

Medical Devices – Den naturlige vej for AlfaNordic

AlfaNordic har traditionelt været et kompetencehus med fokus på rådgivning indenfor GMP. GMP er stadig kerneområdet, men nu bliver banen kridtet større op med et nyt stort område, med rådgivning inden for medical devices. Henrik Linnemann er den nuværende leder af området, men planen er, at han kun skal være en kickstarter. Her introducerer Henrik området, men hvad er egentlig idéen med det hele fremover?

Læs mere >>

Frank har prøvet lidt af hvert

Frank Winther-Hinge er ansat som Director for Strategic Compliance and Risk Management – et nyt område hos AlfaNordic. Kompetencerne er ikke nye, men har tidligere været fordelt ud i flere afdelinger. En stigende efterspørgsel på risikoanalyser på især produktionsanlæg har gjort, at området nu prioriteres med en helt nyt forretningsområde.

Læs mere >>

Risikovurderingen – En disciplin der kræver erfaring

I 2013 byder AlfaNordic på at lave en risikovurdering for Bavarian Nordic i forbindelse med deres udvidelse af produktionen. Det kommer til at kræve omtrent 6 måneder, en hel del interviews og gennemlæsning af utallige dokumenter, før rapporten ligger klar. Det bliver en rapport, der kommer til at betyde en del for Bavarian Nordic. For det første bekræfter den, at Bavarian Nordic er på rette kurs i mange henseender og så belyser den en række indsatsområder, som nu effektivt kan forbedres, før det bliver kritisk. Risikovurderinger er en disciplin for de erfarne herrer.
Thomas Meldgaard Petersen og Christian Ilsøe er sammen med et solidt team ansvarlige for tilblivelsen af rapporten.

Læs mere >>

Fra Kaluga til Kalundborg

Mai-Britt Olafsson har været ansat i AlfaNordic siden efteråret 2012. I øjeblikket arbejder hun på en konsulentopgave hos Novo Nordisk, Kalundborg. Hendes opgaver består blandt andre i at agere “bruger” i forbindelse med implementering af ny produktionslinje og samt kvalificering af 2D koder.

Læs mere >>